ΣΕ:

  • 00ΜΕΡΕΣ
  • 00ΩΡΕΣ
  • 00ΛΕΠΤΑ

Η Beyond επιστρέφει δυναμικά στη Θεσσαλονίκη 29 Σεπτέμβρη

  • «Get Future Ready» το φετινό μήνυμα της BEYOND
  • Όλοι οι περυσινοί εκθέτες θα δώσουν και φέτος το παρών, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της διοργάνωσης – Περισσότερες από 250 εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή
  • Στόχος να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως διεθνές τεχνολογικό hub

 

Αθήνα, Τετάρτη 20 Ιουλίου, 2022 – Σε χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, με μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΣΕΠΕ), ο οποίος έχει «αγκαλιάσει» και στηρίζει έμπρακτα την έκθεση, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και του προέδρου του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκου, παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι θεματικές της φετινής BEYOND, η οποία θα διεξαχθεί από 29 Σεπτεμβρίου ως και 1η Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

O νέος εικονικός κόσμος, η επαυξημένη πραγματικότητα και οι ψηφιακές συλλογές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη BEYOND: Φέτος, φιλοξενούνται καινούργιες κατηγορίες, όπως το Metaverse, NFTs, Big Data, και ειδικές συζητήσεις που θα εξετάζουν πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη διαμόρφωση διάφορων πτυχών της κοινωνίας του μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα υπάρχουν θεματικές αφιερωμένες στο νέο εργασιακό χάρτη της ψηφιακής εποχής, την κατάρτιση (reskilling) και την αναβάθμιση των γνώσεων (upskilling), το ψηφιακό εκπαιδευτικό οικοσύστημα, όπως επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα για τη σύνδεση μεταξύ τεχνολογίας και υγείας.

Ταυτόχρονα, η διοργάνωση περιλαμβάνει δυναμικές ενότητες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τις ευκαιρίες από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις high tech επενδύσεις που αντιστρέφουν το brain drain, την ανάδυση της τεχνολογίας blockchain σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με επιδραστικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο κ. Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, τόνισε ότι η πρώτη BEYOND, τον Οκτώβριο του 2021, ήταν μια πολύ επιτυχημένη έκθεση που κατάφερε να μπει στο διεθνή χάρτη και εκτίμησε ότι η φετινή θα έχει ακόμα υψηλότερες επιδόσεις. «Θέλουμε να γίνει η BEYOND ανάλογη με την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας MWC στη Βαρκελώνη» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τζήκας στην ομιλία του εξήρε τον ρόλο της ΚΕΔΕ και του ΣΕΠΕ για την υποστήριξη και την αρωγή στη BEYOND.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΣΕΠΕ κυρία Γιώτα Παπαρίδου, σημείωσε «Η έκθεση πέρυσι ξεκίνησε πολύ δειλά με πολλές αντιξοότητες. Φέτος, η έκθεση φαίνεται ότι πάει πολύ καλύτερα. Στόχος μας είναι – και ήταν από την αρχή – με βήματα σταθερά να βαδίσουμε προς το 2026 για να κάνουμε μία πραγματικά μεγάλη έκθεση. Αυτό, όμως, δε μπορεί να γίνει χωρίς τη βοήθεια όλων μας». Κάλεσε τις επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΠΕ, ελληνικές και πολυεθνικές να στηρίξουν την έκθεση, «για να αναδειχθεί η σημαντικότητά της» όπως τόνισε.

Παίρνοντας το λόγο, ο Μιχάλης Στάγκος, ιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers (IDGC) σημείωσε «Οι εκθέσεις καθορίζονται από τις ανακοινώσεις νέων προϊόντων, νέων εταιρειών, νέων υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους μας, είτε τον Οκτώβριο, είτε τον Μάιο, να δούμε πώς μπορούμε να ανακοινώσουμε νέα πράγματα». Ανέφερε δε, ότι στην περυσινή διοργάνωση έγινε η σημαντική ανακοίνωση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το πρόγραμμα των smart cities.

Ο Ευάγγελος Χαραλάμπους, Γενικός Διευθυντής της Be-Best, υπογράμμισε την αξία της στήριξης της έκθεσης από τις εταιρείες, ενώ τόνισε ότι: «Όραμά μας είναι να καθιερώσουμε στη χώρα μας μία έκθεση παγκόσμιας εμβέλειας. Θέλουμε το 2026 να είναι η BEYOND το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός» και πρόσθεσε ότι «Φέτος η διοργάνωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς έχουμε ξεπεράσει τους 250 εκθέτες, ενώ πέρυσι είχαμε 180».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος σημείωσε ότι στόχος είναι να μεγαλώσει κι άλλο η Beyond και να αποκτήσει πολλαπλασιαστική αξία, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος που παρότρυνε τις επιχειρήσεις και τα επιμελητήρια να στηρίξουν την έκθεση και η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή.

Στο πλαίσιο της BEYOND η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριό της για τις έξυπνες πόλεις. Ενώ παράλληλα, στη μεγάλη διοργάνωση της BEYOND θα διεξαχθούν επίσης το Technology Forum, το Safe Thessaloniki και το Metalogues.

Η Intracom Telecom και η Cisco θα είναι και φέτος Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης. Χορηγοί επίσης είναι οι IANIC, Infoteam, Synapsecom, Apifon, Lancom και Υποστηρικτές οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, ΗΕΤΙΑ, SAMSUNG, CHECK POINT, Cisco Networking Academy, Περιφέρεια Αττικής.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες: Δώρα Μαρούλη, mail: marouli@mscommgroup.com / τηλ: 210-7236217

Παρασκευή Βονάτσου, mail: vonatsou@mscommgroup.com / τηλ: 210-7236217

Pavilion 1 - Section A1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

A1

4m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section C1 & C2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

4m X 5m

2.000 Eur

C2

4m X 5m

2.000 Eur

C1 & C2

8m X 10m

3.500 Eur

Pavilion 1 - Section C1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

14m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section B1 & B2 & B3

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur

B2

4m X 5m

2.000 Eur

B3

8m X 10m

3.500 Eur

B1 + B2 +B3

8m X 10m

4.500 Eur

Pavilion 15 - Section A1 & A2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

A1

4m X 5m

2.000 Eur

A2

4m X 5m

2.000 Eur

A1 & A2

8m X 10m

3.500 Eur

Pavilion 1 - Section B1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur