ΣΕ:

  • 00ΜΕΡΕΣ
  • 00ΩΡΕΣ
  • 00ΛΕΠΤΑ

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Beyond μας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, ένα βήμα παραπάνω

Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η 2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond-«Get Future Ready»

“Εκθέσεις όπως η Beyond μας θυμίζουν ότι πρέπει να πάμε Beyond, ένα βήμα παραπέρα, ένα βήμα παραπάνω” επισήμανε πριν από λίγο από το βήμα των εγκαινίων της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε πως στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζονται συνεχώς καινούργιες τεχνολογικές επενδύσεις, ενώ πλέον το gov.gr συγκεντρώνει 1.500 διαφορετικές ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, σημείωσε πως η Beyond είναι μία σημαντική Έκθεση, στην οποία αποτυπώνεται η συνεργασία Υπουργείων, της αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρήσεων.

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρήστος Δήμας, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι πολλές επιχειρήσεις και επιστημονικές ομάδες εκθέτουν στην Beyond προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ στόχος είναι η συγκεκριμένη Έκθεση να επεκταθεί πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε επενδυτικό κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας και η Beyond ενσαρκώνει το κεντρικό μήνυμα της, που είναι το Get Future Ready.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ανέφερε πως η Beyond θα αποτελέσει μία Έκθεση που θα ανταγωνιστεί μεγάλες ανάλογες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε ότι η Beyond θα εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς τεχνολογίας και καινοτομίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, σημείωσε πως η Beyond είναι ένα πολυδιάστατο γεγονός και η Περιφέρεια Αττικής θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα στη συγκεκριμένη Έκθεση.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, υπογράμμισε ότι η Beyond είναι μία ξεχωριστή Έκθεση, στην οποία υπηρετείται η καινοτομία και η ψηφιακή τεχνολογία.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, στάθηκε στις δυνατότητες ψηφιοποίησης των Δήμων και είπε χαρακτηριστικά ότι η Beyond αποτελεί “μία ελπίδα για μία νέα, ψηφιακή Ελλάδα”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, έκανε λόγο για μία εξαιρετική διοργάνωση και περιέγραψε πως η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό κόμβο καινοτομίας.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, κ. Γιώτα Παπαρίδου, υπογράμμισε με τη σειρά της ότι το 2026 με το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης η Beyond θα έχει ήδη βάλει τη σφραγίδα της και θα είναι γνωστή διεθνώς.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, κ. Θεόφιλος Μυλωνάς, ανέφερε πως έλειπε μία Έκθεση, όπως η Beyond, η οποία προσελκύει κόσμο από τα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Info Quest Technologies, κ. Δημήτρης Εφορακόπουλος, τόνισε πως ήταν αυτονόητη για την εταιρεία του η στήριξη του θεσμού της Beyond.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CISCO Ελλάδος, Πορτογαλίας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Αντώνης Τσιμπούκης, επισήμανε πως η Beyond είναι μία Έκθεση, που έλειπε από τη χώρα, αναφέροντας ότι η Θεσσαλονίκη προσελκύει πλέον πολλές ξένες μεγάλες εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογίας.

Ο Αντιπρόεδρος της Ιntracom Telecom, κ. Αναστάσιος Δημόπουλος, τόνισε πως η προσπάθεια της Beyond πρέπει να εξελιχθεί σε μία μεγάλη Έκθεση για τη Ν.Α. Ευρώπη.

Ο Brand Sales Specialist της IBM Ελλάδος, κ. Θωμάς Δίντσης, σημείωσε ότι η Beyond αποτελεί μία σημαντική Έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας.

Η Beyond πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Την Έκθεση συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo, η Be-Best και οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC).

Κάποιες από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο στηρίζουν χορηγικά την Beyond. Ειδικότερα, Gold Sponsors είναι η Cisco, η Info Quest Technologies, η Intracom Telecom και η IBM, Sponsors είναι η Ianic, η Lancom, η Performance, η InTrust, η Infoteam, η Apifon, η Deloitte και η Cool Block και supporters οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, HETIA, η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Checkpoint, η Globismart, η Infoquest και η Unisystems.

Το ωράριο της Beyond έχει ως εξής: Πέμπτη και Παρασκευή 10:00 με 20:00 και Σάββατο 10:00 με 18:00.

Pavilion 1 - Section A1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

A1

4m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section C1 & C2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

4m X 5m

2.000 Eur

C2

4m X 5m

2.000 Eur

C1 & C2

8m X 10m

3.500 Eur

Pavilion 1 - Section C1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

14m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section B1 & B2 & B3

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur

B2

4m X 5m

2.000 Eur

B3

8m X 10m

3.500 Eur

B1 + B2 +B3

8m X 10m

4.500 Eur

Pavilion 15 - Section A1 & A2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

A1

4m X 5m

2.000 Eur

A2

4m X 5m

2.000 Eur

A1 & A2

8m X 10m

3.500 Eur

Pavilion 1 - Section B1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur